שוכר רכב שמילא דלק אצל יקרן, מי מפסיד את ההפרש

השכרתי את הרכב שלי לחבר תמורת 100 ש"ח והוא השתמש במאה שקל דלק [לפי ק"מ]. לפני שהוא החזיר את הרכב הוא מילא דלק בשווי 200 ש"ח. הבעיה שהוא מילא בתחנה הכי יקרה וההפרש במחיר של כמות הדלק שהוא מילא לבין התחנה שאני רגיל למלאות בה זה חצי שקל לליטר וסה"כ כ17 ש"ח הבדל, האם אני יכול לדרוש ממנו את זה?

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שסוכם שהשוכר חייב למלאות את הדלק שצרך ולהוסיף עוד 100 ש"ח במזומן. אם כן, השוכר חייב לשלם את ההפרש במחיר.
אם השוכר התחייב להוסיף 100 ש"ח במילוי דלק, אין מקום לחייב אותו בהפרש המחיר לגבי מאה שקל.

נימוקים:

אם ההתחייבות של השוכר הוא כסף והוא נותן דלק במקום כסף, המשכיר יכול לטעון שהוא מוכן לקבל את הדלק כפי המחיר הזול שהוא היה קונה אותו. אבל אם ההתחייבות היא למלאות דלק בשווי 100 ש"ח ולא סוכם היכן למלאות את הדלק, לא ניתן לחייב את השוכר למלאות דוקא לפי המחיר במקום הזול.