טבילה במוצאי שבת שהוא יום טוב

ליל טבילתי חל בליל שבועות
1. האם זו סיבה לדחות את הטבילה (בגלל הקושי בהכנות לטבילה ביו"ט שאחרי שבת)
2. האם תוכלו לשלוח לי או להפנות אותי להוראות ברורות לחפיפה במקרה כזה?
3. בדרך כלל אינני משתמשת במרכך בחפיפה- שמעתי פעם שאסור. האמנם? ברור שהשימוש במרכך לפני שבת יעזור שהשערות לא יסתבכו ויהיה קל ל"סרק" אותם במברשת רכה.
4. לגבי השיניים- איך מנקים אותם? יש לציין שבכל צחצוח שיניים שלי יוצא מעט דם.
תודה רבה
ג.נ.
נ.ב.: אני לא יודעת אם חשוב לציין אבל אנחנו אשכנזים.

תשובה:

שלום רב.

1. אין צורך לאחר את הטבילה, וניתן לטבול במוצאי שבת לכתחלה.

2. ההלכות לטבילה שכזו הם, שצריך לרחוץ ולחפוף בערב שבת ולסדר את השערות היטב שלא יסתבכו, ועד הטבילה יש ליזהר שלא להתעסק עם דברים החוצצים, ואם התעסקה בהם צריכה לרחוץ עצמה מיד.

ובזמן הטבילה צריכה לעיין היטב שוב ולבדוק בכל גופה ושערותיה שאין בהם דבר החוצץ, ותדיח את בית סתריה ובית קמטיה במים חמים, ותחצוץ שיניה קודם הטבילה.

3. השימוש במרכך אינו אסור כלל, ואין לחשוש למעט ברק הנשאר על גבי השערות. אמנם יש המחמירים בכך אך גם לדעתם במקרה זה ראוי להשתמש במרכך המיקל על הסירוק, אך אינו מכיל ג'ל ושומן.

4. את צריכה למצוא את דרך הצחצוח הראוייה שבה אין וודאות שיצא לך דם, מן הראוי לעשות זאת על ידי קיסם או חוט, אם בכך יש לך וודאות שיצא לך דם.

חג שמח.

מקורות:

1. שולחן ערוך יו"ד סי' קצ"ט ס"ו.

2. שם ובפוסקים.

3. קונטרס אהל שרה ח"א פרק ב' סעיף ט' בשם הגרש"ז אוירבאך. וגם בשיעורי טהרה פרק י"ח המחמיר הקיל בכה"ג אם אין שם ג'ל או שומן וכדו'.

4. חוט השני עמוד ש"ז.