מצא מעות בין אבני הכותל

לרבנים החשובים שלו' רב לאוהבי תורתך
מצאתי 1$ בין אבני הכותל(כמדומני מצורף עם פתק)ולאחר שלקחתיו חשבתי אולי מישהוא (אפי' גוי הקדישו את זה או שמו את זה שם לצדקה ) מה לעשות עם הכסף עכשיו האם אפשר להשתמש או לא?
תודה מראש על התשובה

תשובה:

בשאלה זו נחלקו פוסקי זמנינו, יש הסוברים שיש לחוש שכסף זה הוא הקדש, ויש אומרים שהוא שייך לכותל המערבי.

למעשה נראה שראוי להביאו לקופת הכותל ולומר להם שכסף זה נמצא בין אבני הכותל.

מקורות:

כך אמר לי רב הכותל הרב שמואל רבינוביץ שהגר"ח קנייבסקי אמר לו שזה הקדש, ור' ניסים קרליץ אמר לו שזה שייך לכותל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם לפי דעת הגר"ח קנייבסקי אפשר לחלל את זה על שווה פרוטה כי הקדש שווה מנה שחיללו על שווה פרוטה מחולל ולגבי אם זה שייך לכותל האם אפשר לומר המוציא מחבירו עליו הראיה

  2. לדעת הגר"ח ניתן לחלל את המעות על שווה פרוטה, אע"פ שדברי שמואל שהקדש שחיללו על שו"פ מחולל הם רק בדיעבד, אך כתב הרמב"ם פ"ח מערכין שבזמן הזה ניתן לחלל גם לכתחלה.
    אם זה שייך לכותל, לכאורה אין זה שייך להממע"ה כיון שזה ממון צדקה ועל המוצא מוטלת החובה להעביר את זה לכותל, בעלי קופת הצדקה אינם תובעים, אלא המוצא נצרך להחזיר את זה לקופת הצדקה שזכתה בזה.