כתמים

שלום.

רציתי לדעת מה ההלכה
אשתי לוקחת גלולות למניעת הריון לתקופה של שלושה חודשים ברצף.
במהלך הטיפול ראה טיפת דם בגודל של 3 על 3 ס"מ.
על בד כהה ללא הרגשה
ולאחר מכאן לא ראתה כלום והכל נקי.
חשוב להדגיש שבבדיקה בחודש הקודם מצאו לאשתי דלקת כרונית שיכולה לדמם כמו שקרה לנו.

האם אשתי טהורה??
האם צריך בדיקה פנימית?

תודה. ואודה על תשובתכם המהירה.
ע.

תשובה:

אם מוצאים את הדם על בגד חיצוני, ולא על ידי בדיקה בעד בדיקה, הרי שהאשה טהורה, כיון שזה היה על בגד כהה, אולם אם זה נמצא על עד בדיקה [דהיינו שהכניסה בגד לאותו מקום ובדקה שם] האשה אסורה.

לפי השאלה נראה שהאשה מצאה את הבגד על בגד חיצוני, ולא על בד שהכניסה לאותו מקום, ואם כן, האשה טהורה.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצ ס"י.