כיצד משלמים בבניה על גבי הרחבת בניה קיימת

שלום וברכה.
אני מתגורר בקומה שלישית בבניין משותף.
השכן מתחתי, שמתגורר בקומה שניה, בנה והרחיב את דירתו. לצורך כך, בנה והעמיד יסודות מלמטה עד לקומה שניה, שעליהם הוא בנה.
כעת, אני רוצה ללכת לבנות על ההרחבה שהוא בנה, ואני מבין שאני צריך להשתתף איתו בהוצאות של היסודות שהוא בנה והשקיע.
הענין הוא, שהוא טוען בפני, כי כיום בניית היסודות היתה עולה הרבה יותר מהתקופה מתי שהוא בנה, לפני 12 שנה, ועל כן אני צריך להשתתף לטענתו, ביחס לסכום שהיו עולים היום בניית היסודות, ולא כמו שבפועל עלה לו בשעתו.
בנוסף, הוא טוען שאם הייתי משלם לו בשעתו את הכסף, הכסף הזה היה יכול להרוויח הרבה פירות במשך 12 שנה, ומדוע שאשלם לו רק עכשיו סכום נומינלי לפי ההשקעה דאז. דבר זה אני מבין שזה גרמא בעלמא, ואיני חייב לשלם לו את הרווחים האפשריים שהכסף היה מרוויח.
השאלה היא רק, האם אני צריך לשלם לו כפי העלות דאז שהוא הוציא בפועל, או כפי העלות שזה עולה היום.
אבהיר, כי השאלה לא מתייחסת רק לנושא המדדים של הכסף, בתשלום ההפרשים בין אז להיום, שגם על כך איני יודע מה הדין, אלא בעיקר על עצם העלות הבסיסית, שאז היה עולה יציקה כזו 3,000 דולר, וכיום היא עולה 4,000 דולר, לצורך הדוגמא.
לתשובתכם בהקדם אודה מאד.

תשובה:

שלום רב,

עליך לשלם לפי מה שהשכן שילם בפועל לפני 12 שנה ללא שום תוספת.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ד בשם החזון איש ב"ב סי' ג אות א, שדין זה תלוי במחלוקת התוספות והנימוקי יוסף, לדעת הנימוקי יוסף יש לשלם לפי המחיר של שעת הבניה, כיון שהדייר העליון נעשה שותף בבניה למפרע. ודעת השו"ע בסי' קנז סעיף י כדעת הנימוקי יוסף וכמו שכתב הנתיבות בסק"ז שם.