טיפות דיו שנופלות על הקלף קודם כתיבה

שלום!
אני סופר סת"ם. קורה לי לפעמים שניתזות טיפות דיו קטנות מן הקולמוס תוך כדי כתיבת אחת מהאותיות (כשעוד לא נגמרה כתיבת האות!), ונופלות על המשך השורה, במקום של האות(יות) הבא(ות). במזוזה – האם ניתן לגמור את כתיבת האות, ולהמשיך לכתוב את האותיות הבאות, על גבי הטיפות הללו, או שצריך למוחקם? ומה דין מזוזה שכבר כתבתי כך (על הטיפות הללו). תודה רבה!

תשובה:

אם אפשר עדיף למחוק את הטיפות שנפלו, אולם אם כבר נכתבה המזוזה, הרי היא כשרה לכתחילה.

מקורות:

עי' משנ"ב סי' לב ס"ק סז, ומאחר וכאן לפעמים הטיפות מתייבשות, לכן עדיף למחוק, אולם גם אם לא מחק נראה שמאחר ובדרך כלל הדיו מתערב ונהיה לח לאחר שמניחים עליו שוב דיו זה כשר לכל הדיעות

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום ידידי

    לגבי הטיפות יש פתרון נפלא מכל ההיבטים יש אבקה בשם אבקת גן עדן שאפשר להשיגה בטלפון 02-5825388

    או בכל חנות לדברי סת"מ

    בדוק ומנוסה ולא יהיו טיפות ניתזות

    בהצלחה ושלא תצא תקלה מתחת ידינו

    וכמובן ברכות עד בלי די לאתר דין ובראש ובראשונה לרבנים היקרים שגדולה מעלתם בזיכוי הרבים חילם לאוריתא ובקרוב נגאל

    שבת שלום .