לימוד תנ"ך בכיתה מעורבת נכרים ויהודים

הציעו לי ללמד תנ"ך בבית ספר שיש בו יהודים וגויים האם מותר לי ללמד שם?דהיינו האם מותר ללמד גוי תנ"ך?
אני חושב שיש חשיבות שאני אלמד בבית ספר הזה מכון שכך הם יפגשו (התלמידים היהודים) עם מורה לתנ"ך ירא שמים ות"ח.

תשובה:

עצם הלימוד במקום מעורב יהודים ונכרים אין דעת חכמים נוחה ממנו, וכשמלמד שם יהודי יר"ש ות"ח, הדבר נותן לגיטמציה לכזה מקום, ולכן באופן כללי, אין לקבל מחמת כן משרה במקום זה, אלא במקרים מיוחדים על פי הוראת רב כל מקרה לגופו.

לעצם שאלתך, דעת רוב הפוסקים שאסור ללמד גויים גם תורה שבכתב ואף אם מלמד באותו זמן יהודים.

מקורות:

עי' שו"ת אג"מ יו"ד (ח"ב סי' קז) בדבר הלימוד במקומות שיש חשש שאחרים יחשבו שזה מקום שראוי ללמוד בהם, ולגבי לימוד ליהודים ונכרים בכיתה אחת לימודי קודש, ראה כאן, שרק באופן שהשואל יהודי ועונה לו, אך כאשר זה כיתה מעורבת אין להתיר וכמבואר במקורות שהובאו שם, ועי' שו"ת חבלים בנעימים (ח"ב סי' סג) שציין כבר שאפילו לסוברים שתורה שבכתב מותר אולם רק אם אינו אומר רק התורה, אבל אם מבאר אותה הרי זה כבר גדר של תורה שבע"פ שלכל הדיעות אסור ללמד לנכרים. וע"ע שו"ת דעת סופר (או"ח סי' יד) שהאריך בכעין זה בחומר האיסור.