פתיחת עסק כמו של המעביד

נכון לעכשיו אני עובד בחנות המוכרת מוצרים דרך אתר מכירות באינטרנט, האם מותר לי לעזוב את העבודה ולפתוח חנות דומה לזו שאני עובד בה כרגע?
למעשה החנות תהיה באותו אתר שהמעסיק שלי מוכר בו -זה אתר סחר של קניה ומכירה דרך האינטרנט לכל העולם, שאלתי לגבי מוצרים זהים וגם לגבי מוצרים מקבילים באותו תחום (לדוגמה סבונים מחברות שונות).

תשובה:

שלום וברכה.

אם יש מידע ייחודי למעביד שלך במכירות ולמדת ממנו כיצד עושים זאת, אין לעשות כן. אך אם זה דברים ידועים רק שאתה עשית זאת תחת חסותו של המעביד וכעת אתה הולך לעשות זאת לבד אין בכך כל איסור.

יש לציין שאם המוצרים אותם מוכר המעביד הם ייחודים לציבור מסויים ואין בזה תחרות כלל, ועל ידי פתיחת עסק מתחרה ייפסקו רווחיו של מעבידך, אסור לך לעשות זאת.

מקורות:

בענין יורד לאומנות ר' סיכום הדברים כאן.

בענין זכויות יוצרים ברעיון של המעביד ראה כאן.