שימוש בדברים העומדים לרשות העובדים בלא בקשת רשות

כמה שאלות:
1. אם אני עובד בשמירה בבניין הייטק ויש איתי עוד שומרים ואני קובע את המשמרות לכל השבוע, האם מותר לי לשבץ גוי שישמור על האתר בשבתות וחגים?
2. האם צריך אישור מהמעסיק על דברים שאתה משתמש במקום העבודה כמו: שרותים, נייר לידיים, סבון, קפה, וופלים וכו' שהוא מיועד גם לעובדים וגם לאורחים. או שזה מובן מאליו שהמעסיק מסכים לכך. כאילו האם צריך לשאול אותו אם מותר להשתמש בכך וכך?

תשובה:

שלום וברכה.

1. עדיף לשבץ את הגוי לשבתות כך יימנע חילול שבת מיהודי.

2. מה שמקובל שכל העובדים במשרד משתמשים, מותר. אם רוצים להשתמש יותר מכך, יש לבקש רשות. מספיק לבקש רשות ולשאול פעם אחת על תמיד ואין צורך לבקש רשות כל פעם בנפרד.

מקורות:

דיני שכירות פועלים תלויים במנהג המדינה, עיין שו"ע חו"מ סי' שלא. ועיין שו"ת אגרות משה חו"מ ח"א סי' עה וסי' עו שאם ידוע המנהג במקום עבודה מסוים, מנהג זה קובע יותר ממנהג המדינה