שנים שהזיקו לרכב והתיקון לא התייקר לאחר הנזק השני

לכבוד הרבנים הדיינים החשובים!
יש ברשותי רכב והלוותי לחברי והנה הזיק לי חברי בדלת של הרכב עלות התיקון היה 600 הוא אמר לי שאתקן והוא ישלם, אני לא מהרתי לתקן את הנזק והסכמתי עמו שישלם כשאתקן, בנתיים נתתי את הרכב לחבר אחר והוא ג"כ הזיק באותו דלת ממש ליד הנזק הקודם,גם הוא אמר שישלם כמה שעולה, נסעתי לפחח ואמר לי שעלות התיקון של הדלת הינה 600 הוי אומר אותו סכום שעלה לפני שהזיק לי חברי השני, השאלה מי אמור לשלם וכמה.
אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם כי זה די דחוף לי
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

הראשון חייב לשלם 600 ש"ח והשני אינו חייב לשלם כלום.

מקורות:

הראשון חייב לשלם עלות התיקון. עיין עלון המשפט גליון 22 עמוד ה אם חיוב המזיק הוא תשלומין או תיקון, אך גם לסוברים שהחיוב הוא לשלם, מכל מקום כתב החזון איש בב"ק סי' ו אות ג שהתשלום נמדד לפי עלות התיקון.
השני אינו חייב לשלם כלום, מאחר וגם לפני הנזק כבר היה נדרש לשלם 600 ש"ח על התיקון והרכב לא הוצרך לעבור תיקון יותר יקר בגלל הנזק, יוצא שלא גרם שום נזק.