המשך שנים שהזיקו לרכב והתיקון לא התייקר לאחר הנזק השני

לכבוד הרבנים המשיבים
תודה רבה על התשובה בעניין שניים שהזיקו לרכב והתיקון עלה 600 שח אותו דבר כמו לפני ההיזק השני
רציתי לפרט כאן שכל זמן שלא היה נזק מן המזיק השני לא היה בולט ההיזק בדלת הרכב ולכן לא מהרתי לתקן את הנזק ומשכתי את זה הרבה חודשים וייתכן שהייתי מושך עוד ואולי אולי מוחל אבל ברור שלא הייתי ממהר לתקן אולם בגלל ההיזק של המזיק השני שהיה בולט ביותר בדלת הרכב לכן נזכרתי ללכת ולתקן, ולולי זאת לא יודע מתי הייתי מתקן את הנזק.
בתודה ובהערכה
השואל

תשובה:

שלום רב,

אם אדם סביר היה מוסר את הרכב לתיקון לאחר הנזק הראשון (גם אם אתה לא היית עושה כן), הראשון חייב לשלם לך עלות התיקון והשני אינו חייב כלום. אם אדם סביר לא היה מוסר לתיקון רק לאחר הנזק השני, השני חייב לשלם לך עלות התיקון והראשון אינו חייב לשלם לך אלא הורדת ערך הרכב מלפני הנזק לאחריו. אם הראשון הסכים לשלם את מלוא התיקון אף לאחר שהודעת לו שהשני משלם לך, הרי זה כמתנה והריווח הוא שלך.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 22 עמוד ה תשובה ב