נשבע שאם יעשן ילך בדרך ארוכה לבית הספר

שלום לרב נושא דחוף מאוד!!
אני נשבעתי כחלק מאיזה דרך להפסקת עישון שאם אני יעשן אז אני ילך לבית הספר ברגל למשך יומיים עכשיו נתקעתי בבעיה קשה כי מחר יום שישי ואין לימודים ואני התכוונתי מתי שיש לימודים כמובן ואני לא יודע מה לעשות כי עישנתי, אני חייב את עזרתכם דחוף זה הנוגעת להיום!

הנה נוסח השבועה המדויק: אני נשבע בשם מלכות למשך שבוע אחד, אם אעשן אז ב 24- שעות שאחר כך: אני אלך למשך יומיים ברגל לבית הספר הלוך וחזור דרך שביל הנחש. (שביל שמאריך את הדרך).
אני די בבעיות ואין לי מושג מה לעשות אני חייב עזרה אם לקיים את השבועה מחר למרות שאין לימודים או לחכות ליום ראשון כי כוונתי מתי שיהיה לימודים בתודה, נדב.

תשובה:

שלום וברכה.

ראשית יש לציין שלא כדאי להשתמש בדרך זו ולהישבע בשם ומלכות בכדי להפסיק לעשן, ראוי לך באמת לדאוג להפסקת העישון, אך כדאי שתמצא דרכים אחרות לכך.

לשאלתך, כיון שבודאי לא התכוונת ללכת לבית הספר בזמן שאין לימודים, ולפי מה שכתבת לא אמרת שתלך לבית הספר ברגל ביומיים הצמודים לעישון, אלא 'יומיים', בוודאי כוונת השבועה היא יומיים שבהם יש לימודים והינך אמור ללכת לבית הספר.

בהצלחה רבה בהכל, ובפרט בהפסקת העישון.