תוספת שיער קבועה אם חוצצת בטבילה

כבוד הרב, אני אתיופית ויש לי תוספות שיער קבועות שמחוברות בצמות, וזה קבוע, והצמות הם מנהג בעדה שלנו. רציתי לדעת אם אפשר לטבול במקווה עם צמות. ומה ההלכה לגבי זה?

תשובה:

שלום וברכה.

לענין התוספות: אם תוספת זו אינה על רוב שיער הראש רק על מיעוטו (והיא תוספת קבועה) אין זה חציצה, אך אם זה על רוב שיער הראש הרי זה חציצה ואי אפשר לטבול כך.

לענין הצמות עצמם: עלייך לפרקם בשעת החפיפה ואין לטבול עם צמות קלועות, אף אם זה מנהג בעדה שלכם.

בשעת דוחק גדול יש מקום להתיר לטבול כך בתנאי שהצמות (וכן הגומיות) יהיו רפויות.

מקורות:

חכמת אדם כלל קי"ט סעיף ג'. שו"ת אדני פז סימן ק"ל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרב שלום רב,ברצוני לשאול הם מותר לי לטבול במקווה אם יש לי תוספת שיער?זה צמות שתפרו עליהן את התוספת
    כשאני חופפת על זה אז המים מחלחלים בפנים.
    אם אני אשאיר את התוספת ויטבול זה אומר שהטבילה מבוטלת?
    תודה רבה