חיוב גניזה בחוברת שלא למדו ממנה

1. האם מותר להכניס בביהכ״ס חוברת שיש בה גם דברי תורה אפילו לא קוראים אותם שמה?
2. ומה הדין עם גניזה אם לא קראו את הדברי תורה?

תשובה:

שלום וברכה

1. מותר.

2. לכתחילה יש להחמיר ולגנוז דפים שיש בהם דברי תורה גם אם עדיין לא למדו מהם, ומי שמיקל בזה יש לו על מי לסמוך, (וגם מי שמיקל ראוי שלא יזרוק את זה בדרך בזיון אלא יעטוף בשקית ויזרוק בצורה מכובדת).

מקורות

בפשטות דפים שיש בהם דברי תורה חייבים בגניזה גם אם עדיין לא למדו מהם, אולם המיקל יש לו על מי לסמוך משום שבמכתבי החפץ חיים מכתב פ"ג מבואר חידוש שמכיון שהזמנה לאו מלתא היא לא חל קדושה כל זמן שלא למדו בזה, (ודבריו מחודשים מאוד של הזמנה זה רק בכגון כיס של תפילין וכדומה שאינו קדוש מצד עצמו אבל ספר שיש בו חידושי תורה הוא קדוש מצד עצמו שכתוב בו דברי תורה וא"צ כלל הזמנה).