שליח ציבור קבוע שנסתפק אם אמר מוריד הטל

שלום רב!
אדם שמשמש כש"צ באופן קבוע או חלקי ואמר מוריד הגשם במקום מוריד הטל שדינו לחזור לראש ובתוך שלושים יום גם מספק חוזר בגלל החזקה של אמירת 90 פעם האם כיוון שאומר יותר פעמים בגלל חזרת הש"צ נאמר שכאשר הוא מסופק לא יחזור כבר לאחר 15 יום או מעט יותר מאחר וזה ספק ברכות או דאמרי' לא פלוג רבנן?
תודה רבה

תשובה:

שליח ציבור קבוע לתפילת שחרית ומנחה, אינו צריך רק 18 יום, כיון שמתפלל כל תפילה ב' פעמים, ואם היה שליח ציבור פחות ימים, יש לחשב לפי התפילות שהתפלל.

מקורות:

שערי תשובה (סי' קיד סקי"ד).