לומר שהמחיר יותר גבוה כדי לכלול גם דמי תיווך

שלום כבוד הרב
אם חברים ומשפחה לפעמים מבקשים ממני לשים להם מזוזות או תפילין בתיקון או להביא להם מזוזות חדשות ונגיד יצא 180 שקל מזוזה או תיקון של תפילין
שלוש מאות שקל האם מותר לי להגיד לבנאדם עוד בסף שיצא במקום 300 ,350 לקחת תיווך כי אני נוסע ואז חוזר להביא להם גם עד לבית זה בסדר מבחינת התורה או צריך להגיד להם דבר כזה?

תשובה:

שלום רב,

חייבים לומר ללקוחות כמה עולה התיקון וכמה אתה מבקש על הטרחא.

יש לך אפשרות אחרת שתציג להם שאתה בעצמך מוכר תפילין ומזוזות, או קבלן של תיקוני תפילין, אבל אז האחריות אם יש פגם תיפול עליך.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 44 עמוד 4 דין 7.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עיין עלון המשפט גליון 44 עמוד 4 הערה 23 שיש איסור אף אם אינו גובה מחיר מופרז. במקרה שהלקוח היה יכול להשיג מחיר יותר זול לאחר התמקחות, יש בכך איסור גזל. ואף במקרה שהלקוח לא היה יכול להשיג מחיר יותר זול בשום פנים, יש בכך איסור גניבת דעת, שהלקוח סובר שעשה לו טובה בחינם, ובאמת הוא גבה שכר טרחא.