לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הנחת תפילין של ראש על גבי תחבושת

עברתי ניתוח באוזניים ועכשיו יש לי תחבושת גדולה על כל הראש, איך אני צריך להניח את התפילין במצבי?

תשובה:

עליך להניח את התפילין על גבי התחבושת.

ולענין הברכה: אם אתה נוהג תמיד לברך רק על התפילין של יד (כמנהג הספרדים), גם במקרה זה יש לנהוג כדרכך ולברך על של יד. אך אם אתה נוהג לברך גם על תפילין של ראש (כמנהג האשכנזים) – אם התחבושת מכסה גם את מקום הנחת התפילין עצמם והקשר, אין לברך, אך אם התחבושת מכסה רק תחת הרצועות, והתפילין עצמם והקשר עומדים על הראש ממש, ניתן לברך גם על התפילין של ראש.

רפואה שלמה.

מקורות:

שולחן ערוך כז,ד ומ"ב שם ס"ק ט"ז.