האם להעדיף להתפלל מנחה קטנה או גדולה

בוקר טוב

בקשר למנחה קטנה או גדולה ליחיד שיודע שהוא בעיר שאין בה בני אדם, והוא יהיה חייב להתפלל לבד,
מה עדיף, גדולה או קטנה?
בקשר ליום שבת שיש בית כנסת אחד בעיר, ויש הרבה אנשים ויודעים שהשבת הולך להיות שני מנינים אחד בשעה 2 בצהורים ואחד ברבע לשש מה עדיף להתפלל גדולה או קטנה?
מחכה לתושבה ותודה מראש

תשובה:

באופן כללי עדיף להתפלל מנחה קטנה, אך אם יש צורך כלשהו – מותר להתפלל מנחה גדולה.

מקורות:

שולחן ערוך רלג,א ומ"ב שם סק"א.

ויש לציין שלדעת הגר"א כפי שהובאה בשעה"צ שם סק"ג, בכל מקרה ניתן להתפלל לכתחלה מנחה גדולה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    בזמננו זמן הקורונה אני בבניין שבו יש בית מדרש עד זמן מנחה גדולה
    כמובן שאין מניין
    האם עדיף להתפלל בבית מנחה קטנה או בבית המדרש מנחה גדולה