קטנה שנדרה מתוך כעס ומתחרטת

אחותי תמיד הולכת לקנות בשבילי בחנות כל מיני דברים, ולפני שבוע בערך רבנו והיא נדרה שהיא לא תלך לקנות לי שוב, והיא רק בת 10, והיא מצטערת על זה, והיא רוצה לקנות לי עכשיו, ואני פוחד שאני כאילו גורם לה להפר נדר. אז השאלה האם מותר לה לקנות לי בלי שהיא עברה עלי איסור, והיא לא התכוונה, היא רק היתה עצבנית.

תשובה:

שלום לך!

אתה לא צריך לדאוג, היא לא תעבור על איסור אם היא תקנה עבורך, כיון שהיא פחות מגיל 11, ונדר של ילדה פחות מגיל 11 לא נחשב נדר כלל.

מקורות:

משנה נדה מה,ב, שולחן ערוך יו"ד סימן רל"ג, קטן עד גיל י"ב וקטנה עד גיל י"א נדריהם אינו נדר.

אמנם כתב הרמ"א שצריך לחנכם שלא ירגילו את עצמם לנדור, ולכן יש לגעור בהם כשנודרים, ואף אם הוא דבר קטן וקל צריך לומר להם לקיימו כדי שלא ירגילו את עצמם לנדור, אך דין זה הוא רק על האבא מדין חינוך, ואין זה עבירה אם לא נזהרה בכך.