טומאת כהנים לטמא מת

שלו' כבוד הרב,

ידוע שלכהן יש איסור ליטמא.
אשר על כן אסור לו להכנס לבית קברות

שאלתי – הרי אנו טמאי מת כולנו אז כיצד מותר לכהן לגעת בישראל הטמא? לכאורה היתה אותה בעיה כשם שיש לו כשנכנס לבי"ק.

תשובה:

כהן מוזהר שלא להיטמא למת עצמו, אך לא מוזהר [כשאין את בית המקדש] להיטמא לטמא מת, ולכן כאשר כהן נכנס לבית הקברות, הרי הוא נטמא מהמתים עצמם, שכן הקבר אינו חוצץ בפני הטומאה, ומצד שני אין לו איסור לגעת בישראל או בכהן שנטמא מחמת נגיעתו במת שכן אינו מוזהר על טומאה זו.

למעלה מהצורך, רציתי רק לציין שכיום כל הכהנים הינם בחזקת טמאי מתים מחמת כמה סיבות.

מקורות:

ראה באריכות ברמב"ם (הלכות אבל פרק ג) והא לך לשונו (שם הלכה א-ב) א) כל כהן שנטמא למת חוץ מששה מתים המפורשים בתורה או אשתו בעדים והתראה הרי זה לוקה שנאמר לנפש לא יטמא בעמיו ואחד הנוגע במת או המאהיל או הנושא ואחד המת ואחד שאר הטומאות הפורשות מן המת שנאמר לנפש לא יטמא בעמיו וכבר פירשנו בהלכות טומאת מת כל דברים המטמאין מן המת מן התורה או מדבריהם: ב) וכן אם נגע הכהן בקבר לוקה אבל נוגע הוא בבגדים שנגעו במת אף על פי שמיטמא בהן טומאת שבעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בודאי שהוא נטמא. אולם צריך לחדד את הדברים. העובדה שכהן הוא טמא, זוהי מציאות, את זה לא ניתן לשנות. אבל צריך רק לדעת שאין זה מתיר לו להמשיך להטמא למת, כפי שמבואר בשו"ע שגם לאחר שהכהן נטמא, יש איסור בכל רגע ורגע שהוא נמצא באהל המת.