גניזת ציצית שנקרעו חוטיה, ושימוש באייפון לצורך לימוד תורה

שלום כבוד הרב, שתי שאלות:
1. מה אני עושה עם ציצית קטן שחוטיה נקרעו? האם גונזים או שמותר לזרוק לפח?
2. האם מותר לי להחזיק אייפון לצורך לימוד תורה והלכות בלבד? כלומר אין לי אפליקציות של חדשות ודברים אחרים באינטרנט. אך ורק הלכות לדברי תורה ואני שומר על עצמי שלא להיכנס למקומות אסורים. ובנוסף אני משתמש באייפון לצורך יומן ובתור mp3 לשמיעת שיעורי תורה.
תודה רבה

תשובה:

1. החוטים שנפסקו אסור לזורקם אך אינם טעונים גניזה, אך אם מתוך שלא גנזם זרקו ממילא אין לחוש לזה. והמדקדק לגונזם תבוא עליו ברכה. וכתבו הפוסקים שנכון להשתמש בהם לסימן בתוך הספר.

הטלית עצמה שחוטיה נפסקו מותר לזורקם, אך אין להשתמש בהם תשמיש מגונה.

2. מכיון שאמרו חכמים (כתובות יג,ב) שאין אפוטרופוס לעריות, אין מועיל מה שאתה נזהר שלא להכנס למקומות אסורים, ואסור להחזיק מכשיר זה שהפיל והכשיל רבים וטובים, בכדי לשמוע שיעורי תורה ניתן להשתמש עם כל נגן.

אכן שמעתי שיש אפשרות לחסימה ראויה באייפון, ואדם הנצרך למכשיר זה לצרכי פרנסתו ראוי להתייעץ עם רבותיו על כך.

מקורות:

1. שו"ע סימן כ"א ס"א וב' ובמ"ב סק"ח.