טהרת המת על ידי אשה מעוברת

שלום וברכה

האם אשה בהריון, מותר לה להתעסק בטהרת המת?
ומה הטעם?

תודה

תשובה:

אם כי שמצד הדין אין מניעה לאשה מעוברת לטהר אשה שנפטרה, אולם נהוג שנשים לא מתעסקות עם מתים, ואין מלוות את המת, או נכנסות לבית הקברות, ולכן גם עדיף שלא תתעסקנה בטהרת מתים, וכן המנהג, שרק נשים שכבר חדל מהם אורח נשים ואינן רואות ווסת, שמתעסקות בטהרת נשים המתות.

מקורות:

עי' שבט מוסר (פרק כד) ועי' שו"ת מנחת יצחק (ח"י סי' מב) שנשים מעוברות אינן מתעסקות בצרכי המת ואינן נכנסות לבית הקברות כדי שיזהרו מכל טומאה בזמן עיבורן, וכן ראיתי שכתב בנטע"ג (אבילות פ"מ ס"ו).