מוזיקה וואקלית בספירת העומר

לכבוד הרבנים שליט'א
רציתי לשאול האם מותר לשמוע בתקופת העומר הקלטה של שירים שאין עליהם ליווי כלי נגינה (היום קוראים לזה 'ווקלי')
תודה רבה

תשובה:

מעיקר הדין מותר, אמנם יש מפוסקי זמנינו שאוסרים זאת.

כלי שיר מוגדרים ככלים העשויים לשיר והם גורמים לתוספת שמחה, ולכן נהגו להחמיר שלא לשמוע זאת בימי הספירה עיין כאן, ומאחר ובמוזיקה ווקאלית אין בו כלי שיר אין מקום לאסור, אולם שמעתי שיש מגדולי הדור שהורו לאיסור שעצם הדבר שזה ככלי שיר ומוקלט בכלי הופך את הזמרה בו לכלי שיר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מי שעובד שעבודה שעצם העבודה משעממת מאוד, ובלי משהו להפיג את השעמום יתכן שהחשק לעבודה ירד, [ובעיקר "הספק העבודה"] האם מותר לו לשמוע מוזיקה ?