אשה שיוצאת מביתה כמה שעות לפני שבת ואוכלת את הסעודה במקום אחר, היכן תדליק נרות

שלום רב.
אשה שיוצאת מהבית שלש שעות לפני שבת כדי לאכול עם אמה סעודת שבת בבית אבות שעה לפני שבת היכן תדליק נרות האם בביתה או בבית אבות עם אמה.
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

תדליקי נרות בבית של אמא שלך, כמובן שאם יש עוד אנשים שגרים בבית שלך הם צריכים להדליק נרות גם בבית שלך, אבל את גרה לבד בבית שלך, ואת הולכת לאכול את הסעודה ביחד עם אמא שלך, את צריכה להדליק נרות רק בבית של אמא שלך, כמובן שיש להקפיד להשאיר תאורה בבית שלך, כדי שיהיה לך אור בבית.

נימוק

קודם כל צריך לדעת שאי אפשר להדליק נרות שלוש שעות לפני שבת, זמן הדלקת נרות הוא רק לאחר פלג המנחה, עוד הלכה צריך לדעת שאשה שמדליקה נרות מקבלת על עצמה קדושת השבת, ואחר כך אסור לעשות מלאכות, (אלא אם כן בשעת הדחק התירו להדליק ולעשות תנאי שלא יחול קדושת שבת, אבל שלא בשעת הדחק אין לעשות תנאים), עיקר חובת הדלקת נרות הוא במקום שאדם סועד את סעודתו.