מדוע בחו"ל לא עושים יו"ט שני ביוה"כ

במה שונה יום כיפור משאר המועדים, שבכל המועדים בחו"ל נוהגים ב' ימים של יו"ט ויום כיפור נוהג רק יום אחד?

תשובה

ביום הכיפורים לא תיקנו חכמים לעשות ב' ימים טובים מפני שיש חשש שיבואו לידי סכנה, והיא גזירה שאין רוב הציבור יכולים לעמוד בה, (שאילות דרב אחאי מו, מאירי ר"ה כא,א וריטב"א ר"ה יח,א). אמנם במשך הדורות היו שהחמירו על עצמם לצום ב' ימים וכתב הרמ"א (תרכד,ה) שאין לנהוג בחומרא זו משום דיש לחוש שיבוא לידי סכנה. וביאר המשנה ברורה שבאמת מדינא אין לחוש דהיום אנו בקיאים בקביעת המועדים, ואין עושים יו"ט שני רק משום מנהג שנהגו אבותינו, וביום כיפור לא נהגו אבותינו לצום, ואם כן למה ננהג כן.