חנות לממכר מזון מהיר שיש בה עובד אינו יהודי

שלום לכבוד הרב.
רציתי לשאול על חנות למזון מהיר בירושלים בהשגחת מהדרין, ושמעתי שאשתו שנמצאת איתו כל הזמן בחנות ומבשלת כל מיני דברים שם, היא אינה יהודיה, רציתי לברר האם מותר לאכול כשגויה מבשלת, וזה עדיין נחשב מהדרין?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב!

גם אם האשה שאינה יהודיה משתתפת בבישול אין בזה איסור בישולי עכו"ם, אם אינה עושה את הבישול מתחלתו ועד סופו, והישראל עושה דבר מה בתהליך הבישול.

בנוסף, באם הישראל הדליק את האש בתחלת היום, לדעת הרמ"א אין איסור בישולי עכו"ם על כל מה שיבשל העכו"ם על אש זו, אך לדעת השולחן ערוך רק בפת הדין כן.

בדרך כלל ניתן לסמוך על כשרויות מהדרין שגם אם אחד העובדים בחנות הוא אינו יהודי, המשגיח מדליק את האש והישראל משתתף בהליך הבישול, ועל ידי כך אין איסור בישולי עכו"ם.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' קי"ג ס"ו וז' ורמ"א שם.