תגלחת בערב שבת זו שראש חודש אייר חל ביום ראשון

האם בערב שבת הקרוב פרשת תזריע מצורע שבת מברכין מותר להגלח לכבוד שבת וערב ראש חודש?

בתודה מנחם

תשובה:

אסור. רק בשנה בה חל ראש חודש אייר בשבת, רוב הפוסקים מתירים.

מקורות:

פרי חדש תפט,ג. ואמנם הפמ"ג בא"א סק"ה הביאו ותמה עליו מנא ליה הא, אך נראה שלא חלק עליו להלכה.

אמנם בערב ראש חודש סיון שחל ביום ראשון מתיר הפמ"ג להדיא, ובאחרונים ביארו את החילוק ביניהם, מפני שבר"ח סיון מותר להתגלח בו עצמו ואם יתגלח ביום ראשון יהיה בזיון לשבת, ולכן התירו כבר בערב שבת, אך ר"ח אייר אין בו היתר מצד עצמו להתגלח רק כשחל בשבת יש צירוף להתיר תגלחת בערב שבת.