וויסקי מקטניות בפסח

שבוע טוב
מותר לשתות בפסח וויסקי שמיוצר מקיטניות(גק דניאלס) ונשמר בחביות של יין?
חג שמח

תשובה:

שלום וברכה

וויסקי שנשמר בחביות של יין, צריך הכשר גם כדי להשתמש בו במשך כל ימות השנה, וביחס לפסח, כמובן שקטניות מותר רק לספרדים ולא לאשכנזים, וגם ספרדי שמותר לו קטניות, אינו יכול לשתות וויסקי שעשוי מקטניות, אלא אם כן ברור לו שכל החומרים שבו [החומרי טעם וכדומה] אין בהם חשש חמץ, ובדרך כלל אדם אינו יכול בטוח בזה, אלא אם כן יש לזה הכשר מיוחד לפסח.