להתפנות במקומות ציבוריים – [קופת חולים וכדומה]

רציתי לברר, לפעמים אני בקניות או בסידורים ונכנסת להתפנות במקומות ציבוריים כמו קופת חולים או מרכז שירות גדול. האם אין בזה חשש גזל?

תשובה:

שלום רב,

במקום שיש מכירות לציבור הרחב, כגון: אם יש בקופת החולים בית מרקחת המיועד גם לשאינם מנויים, מותר להיכנס, כיון שניתן להניח שהם מעוניינים בביקורים שאולי יגרמו למבקר לקנות.
במקום שאין שום מכירות, יש לבקש רשות מכל פקיד שיהיה. גם במקום כזה, אם יש שם הרבה אנשים שנכנסים לשירותים בלבד ואין שלט למנוע את השימוש, ניתן להניח שהם מסכימים, כיון שאחרת היה עליהם למחות בנכנסים.