לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סכין חמץ שחתכו בו בצל בפסח ועירבו בקוגל ונאפה בתנור

חתכתי בצל בפסח עם סכין של כל השנה (סכין נקי, אבל חמצ'דיק; הוא איכשהו התערבב לתוך כלי הפסח).
לאחר מכן השתמשתי בבצל לצורך אפיית קוגל תפו"א. מה דין הקוגל, ומה דין התנור שבו נאפה?
תודה, וברכות מועדים לשמחה.

תשובה:

את הקוגל אין לאכול, ויש להשליכו לאשפה, את התנור יש לחמם בחום הכי גבוה למשך חצי שעה.

מקורות:

סכין שחתכו בו בצל יש לו דין של חמץ כיון שהוא דבר חריף, ולכן אף אם אינו בן יומו הבצל נחשב לחמץ, ולכן כיון שעירבו את זה עם הקוגל, הרי שהכל נאסר כיון שחמץ בפסח אוסר במשהו, ולכן אין לאכול את הקוגל, ויש להכשיר את התנור, וכן מבואר במשנ"ב סי' תמז ס"ק נד, ואמנם במקום הפסד מרובה יש מקום להקל על פי מש"כ החזו"א (או"ח סי' קיט ס"ק יא ד"ה כתב המ"ב), אך בלא זה, דעת כל הפוסקים להחמיר בזה וכמבואר במשנ"ב שם.