בדיקת חמץ במצית

שלום,

האם ניתן לעשות בדיקת חמץ במצית?

תשובה:
בדיקת חמץ צריכה להיות דווקא בנר, אולם במקום שאין נר מצוי, או שקשה להכניס למקום נר מחמת שהוא מקום צר, אפשר להשתמש במצית לצורך בדיקת חמץ
מקורות:
עי' שו"ע או"ח סי' תלד ס"ב שיש לבדוק דווקא לאור הנר אך עיקר הדין שם הוא שלא יבדוק לאור האבוקה, ואם כן מצית אינו נחשב לאבוקה, אולם מדברי הפוסקים מבואר שיש להקפיד על נר משום שלומדים דין בדיקה בגמ' מפסוק של אחפש את ירושלים בנרות וכמו שנתבאר כאן.