בקבוקי תינוק לפסח/גזיזת ציפורניים במוצ"ש

שלום רב!
ברצוני לשאול על הכשר בקבוקי תינוקות לפסח. האם ביצוע סטרליזציה (במכונה שבבית) מספיקה כדי "להכשיר/להגעיל" את הבקבוקים?
בנוסף, האם חל איסור על גזיזת ציפוניים במוצ"ש? אם כן, מה הסיבה?
תודה.

תשובה:

1. בקבוקי תינוקות, עדיף לקנות חדשים לפסח, כיון שבולעים מחמץ גמור, [דייסות למיניהם].

2. גזיזת הציפורניים צריכה להיות לכבוד שבת, ביום שישי, ולכן כאשר גוזזים במוצאי שבת, נראה קצת כאילו זלזול בכבוד השבת, שלא גזזו בערב שבת, אך בעצם הדין אין איסור לגזוז במוצאי שבת.

מקורות:

1. כיון שדעת כמה מהפוסקים שפלסטיק אינו בר הכשרה ראה כאן, משום כך יש להעדיף לקנות חדשים.

2. גזיזת ציפורניים יש לעשותה דווקא בערב שבת כמבואר בפוסקים עי' שו"ע או"ח סי' רס ס"א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    מדוע עדיף לקנות בקבוקים חדשים?
    הרי רוב השימוש הוא ככלי שני ואפילו שלישי, אם כן מדוע לא להורות לערות עליהם מכלי ראשון?

    תודה.