חומר ניקוי למיקרוגל

שלום כבודו..
קראתי בספר של מרן שליט"א שמכשירים את המיקרו
על ידי ששמים חומר ניקוי בתוך כלי ומפעילים את המיקרו ,איזה חומר ניקוי להשתמש בו?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה נכון להשתמש בפסח בתנור מיוחד ולא במקרוגל של כל השנה, אבל בשעת הצורך יש פוסקים שכתבו שאפשר להקל ולהכשירו על ידי שמעמידים בתוכו כלי עם מים רותחים "ואקנומיקה", ומפעילים את התנור למשך שעה. [חשוב לציין שההכשרה תיעשה אחרי המתנה של 24 שעות מהשימוש האחרון].

מקורות

ילקוט יוסף עמוד ש"ס ועיין תשובות והנהגות ח"ב סימן רי"ב.