איפור ושפתונים בפסח

איזה סוג איפור מותר להשתמש בפסח?
והאם צריך הכשר על שפתונים סומק?
וא"כ איזה דרגת כשרות?

תשובה:

לאיפור אין צורך בהכשר כלל, לשפתונים, מן הראוי לקחת בהכשר, אין צורך בכשרות מהודרת בדווקא.

מקורות:

האיפור עצמו בדרך כלל עשוי מחומרים כימיים ואף אם עשוי עם תערובת כל שהיא של מאכל הרי אינו ראוי לאכילה, ואף אם היה בו חמץ כבר נפסל מאכילה מערב פסח ואין בזה דין של "אחשביה" עי' שו"ע סי' תמב, ולגבי שפתונים, גם בדרך כלל עשויים מחומרים כימיים כך שאין בזה חשש, אולם מאחר ובחג הפסח מחמירים מאד בכל עניני החמץ עדיף לקחת עם הכשר, אך כיון שאין זה רק חשש רחוק מאד אין צורך בכשרות מהודרת דווקא, אלא מספיק שרב אומר על הדבר שאין בו חשש חמץ