ברכת הריח – עד מתי הברכה מועילה

על שולחני במשרד מונחים מס' אתרוגים להפצת ריח טוב,
כאשר אני מברכת "הנותן ריח טוב בפירות", לכמה זמן הברכה נמשכת, כלומר כל כמה זמן צריך לברך על האתרוגים?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כל זמן שאת נמצאת בחדר עם הבשמים לא צריך לברך עוד פעם, ואפילו אם את יושבת שם לכמה וכמה שעות. וגם אם את יוצאת לרגע אחד מהחדר והדעת שלך לחזור בחזרה לחדר, את לא צריכה לחזור ולברך, אבל אם את יוצאת מהחדר ואין דעתך לחזור בחזרה, ואחר כך התחרטת וחזרת, את צריכה לחזור ולברך. [שו"ע סימן רי"ז ס"א].

ויש לציין שכדאי בכל פעם שאת מברכת על האתרוגים כדאי לכוון בשעת הברכה שאת רוצה להנות מהריח. [כף החיים סימן רי"ז סק"ב].