שאלות לגבי איסור מחיקת ה'

שלום מורי ורבותי היקרים שאלה
אחרי שטבלתי ונגשתי לכתוב שם השם באחד משמות השם הוא"ו בקצה הימני העליון נגע ממש קצת בה"א שמאחריו הדיו עדין לח ספגתי בניהם ממש קצת דיו א.האם הדיו שנספג בניר צריך לגנוז ב.האם עשיתי נכון עפ"י ההלכה היות וצורת האות לא השתנתה וזה תוך כדי כתיבה כלומר כתבתי כסדרן את השם ורק אח"כ ספגתי קצת הנגיעה ג. האם אחר שייתבש שם השם אני יכול לגרור ממש קצת בין האותיות שספגתי מהם טיפת דיו אם חשוב לכם אני סופר מוסמך ע"י משמרת סת"ם
מברך אותכם בברכות התורה שבירך יעקב את ישראל
תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. מסתבר שהנייר אינו צריך גניזה.

2 – 3. גם אם הדיו לח וגם אם הוא כבר התייבש, אם יש נגיעה בין שני אותיות מותר לגרד את הנגיעה, וצריך ליזהר לגרד רק את החלק של הנגיעה ולא את עצם האות, אבל אם כדי לתקן את האותיות צריך גם לגרד חלק מעצם האות, מותר לגרד מכיון שכל זמן שהאותיות  מחוברות זה פסול, מאחר ואינו מוקף גוויל, והמחיקה היא כדי לתקן את השם, ובמקרה כזה אינו נאסר משום מחיקת ה'.

מקורות

עיין במשנה ברורה סימן ל"ב ס"ק קכ"ו שהביא את דעת הנו"ב שאם האותיות התחברו בשעת הכתיבה ואף פעם לא היו מוקפות גוויל מותר לגרד ולהפריד את הנגיעה, אבל אם לאחר שכתב את השם בכשרות נפל טיפה של דיו ונוצר נגיעה בין האותיות, אסור להפריד את הנגיעה, אולם דעת הרבה פוסקים שבכל מקרה שיש נגיעה בין האותיות מותר למחוק ולהפריד את הנגיעה משום שהוא בא לתקן את השם, כן מבואר בשו"ת רע"א סימן י"ד, ובשו"ת מהר"ם שיק סימן קע"א ובשו"ת בית שלמה סימן קס"ו וכ"ד עוד הרבה אחרונים, ועיין בשו"ת שבט הלוי ח"ו סימן קנ"ב שפסק כן.