ירושת אשתו בנכסים שבאו לאחר מותה

שלום לכבוד הרב.
האם ע"פ דין תורה בעל אמור לרשת את אשתו לאחר מיתתה כלומר, במקרה שאני עוסק בו עכשיו האמא של האשה נפטרה לאחר שכמה שנים קודם לכן נפטרה בתה הנשואה,
ע"פ פסיקת בית המשפט הירושה עוברת לילדים של הבת שנפטרה, רציתי לדעת האם גם ע"פ דין תורה זה כך או שמא הבעל אמור לרשת,
אןדה לכם על תשובה בהקדם האפשרי עדיף בתוספת מקורות.

תשובה:

שלום רב

התשובה מפורשת בשולחן ערוך (אבה"ע סימן צ' סעיף א'): "הבעל יורש את אשתו וכו' במה דברים אמורים, במוחזק, אבל לא בראוי, כגון ירושה שראויה ליירש, ומתה בחיי מורישה, אינו עומד במקומה לירש". ומקורו הוא במסכת בבא בתרא (קיג,א).

קרי, ירושת אשתו אינה כסתם ירושה, זאת אומרת אדם שמת בחיי אביו, ילדיו יורשים את הסבא לכשימות. אלא ירושת אשתו זה רק על נכסיה שישנם בידה בשעת מיתתה.

הצלחה רבה