קבלת שבת בטעות

אשה הדליקה נרות שבת וקבלה שבת בטעות
שעה אחת לפני זמן הדלקת נרות, אבל אחרי פלג מינחה. האם מותר לה לבטל קבלה זו בשביל איזה מלאכה שהיא עוד צריכה לעשות? אם כן מותר, היא צריכה לכבות נרות ולהדליק עוד פעם בברוכה או אפשר להשאר נרות דלקות?
תודה

תשובה:

אשה שהדליקה נרות לאחר פלג המנחה, אפילו כאשר חשבה שהגיע הזמן ומחמת כן הדליקה נרות וקיבלה שבת, אסור לה לעשות שוב מלאכות, כיון שנחשב שהשבת כבר נכנסה אצלה.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' רסג סעיף יד. וע"ש במשנ"ב שרק בשעת הדחק יש לסמוך על הדעה הראשונה שהביא השו"ע שם שאם היה ממש טעות שחשבה שהגיע הזמן שנחשב קבלה בטעות שלא נחשב קבלת שבת.