האופן של בדיקת עולש/אונדיב

קניתי מגש סגור של אנדיב בלגי, עם הכשר של הרב לנדא שליט"א.
זו תוצרת של מושב תקוע.
לא מצאתי בחוברת של הרב ויא שליט"א הוראות לבדיקת ירק זה.
שאלתי היא, איך צריך לבדוק אנדיב בלגי ?

תשובה

שלום וברכה

מתוך ספרי תולעת שני חלק שלישי

עולש/אונדיב

עולש הוא הקרוי בפי חז"ל "עולשין" הכשר לאכילת המרור, ועד היום יהודי צרפת לוקחים מין זה למרור. העולש גדל על גבי תבניות המונחות על גבי קומות גידול בתוך חדרי גידול אטומים לאויר העולם, כאשר המגדלים שולטים על הטמפ' של הגידול בתוך חדרי הגידול. למרות אטימות זו מצאנו חרקים בעולש כגון עכבישים, כנימות עלה, וזחלים שונים. [תוצאות אלו מצאתי גם בתוצרת הגדלה בארץ וגם בתוצרת שיובאה מצרפת].

אופן הבדיקה והשימוש:

יש להפריד את העלים, להשרות כמות מועטה של עלים במים עם חומר השריה למשך כ-5 דקות, לשפשף כל עלה על כל שטחו בשני צידי העלה באמצעות ספוג רך וכיו"ב, לאחר מיכן לשטוף היטב תחת ברז מים. לאחר ניעור המים, להתבונן על כל עלה משיני צידיו ממול מקור אור שלא נותרו חרקים.

בברכה

שניאור ז. רווח

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכי מהודר זה לקנות מה שמפוקח בכשרות מהודרת מתולעים, לא שווה אכילת מרור יותר מהודר כביכול, אם היתה בו תולעת אחת קטנה.