לתרומות לחץ כאן

בחורה שיצאה עם גוי – כשרותה לכהונה

שלום, אני רוצה לדעת מה הדין לגבי בחורה שיצאה עם גוי תקופה של שנה והתייחדה עימו מספר פעמים.

תשובה:

שלום רב.

אני מבין שבחורה זו נבעלה לגוי. ואם כך, היא נאסרה להנשא לכהן כמבואר בשו"ע (אבה"ע סי' ו' סעיף ח'). אבל אם לדבריה היא לא נבעלה לו, צריכים לדעת אם היו עדים על הייחוד.

(תשובה זו היא רק לבחורה שטרם נשאה. אולם היא היא כבר נשאה לכהן, הדבר מורכב יותר, וצריכים לדעת מה הן העדויות שאכן היא נבעלה לגוי, והיא עצמה לא בהכרח נאמנת במצב כזה. וכדאי לפנות לבירור מעמיק יותר, לפניה לחץ כאן)

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. היא התייחדה עימו ללא עדים.. כלומר היו אנשים בבית שידעו שהיא איתו בחדר אבל לא היו איתם בחדר… היא הייתה איתו בחדר לבדה והיא מעידה שהיו שם דברים מעבר לנשיקות אבל לא יחסי מין מלאים. מה עושים?

  2. לדבריה, שלא היו יחסי אישות מלאים, צריכים לשמוע ממנה בדיוק מה היה. ויכתן שלדבריה היא לא נאסרה לכהונה. וגבי הנושא האם הי עידי יחוד שיכולים לפסול אתה לכהונה, גם זה לא ברור דיו. אם היא מעוניינת להנשא לכהן כדאי לפנות בלינק הנ"ל, ותקבל בעז"ה תשובה ברורה.

  3. האם יש הבדל בין עם הגוי לא נתן את בה זרע או לא, במקרה אני כהן וניפגשתי עם מישהי שכן אמרה שהיא היתה עם גוי אבל זה היה עם אמצעי מניעה האם יש הבדל??

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל