איפור הבעל לפורים בימי נידות

דחוף!!!!!!!

רציתי לשאול אשה מאפרת בימי נידותה האם מותר לה לאפר את בעלה עם מברשת בלי לגעת בו??????????
[לפורים לצורך תחפושת}

תשובה:

אסור.

מקורות:

א. עי' שו"ע יו"ד סי' קצה ס"א "ולא ישחוק ולא יקל ראש עמה (אפילו בדברים)", ודבר זה הוא מביא לקירוב ושחוק. ב. שם בסעיף ב "לא יגע בה אפילו באצבע קטנה, ולא יושיט מידו לידה שום דבר ולא יקבלנו מידה, שמא יגע בבשרה", וכל שכן כאן שהדבר כמעט וודאי. ג. ראה שם בפ"ת מדברי הפוסקים לגבי הדלקת סיגריה מנר שאחוז ביד אשתו, וכן לגבי ניפוח נוצה מע"ג בגד, וכל שכן בנידון דידן.