עשיית מלאכה בערב פורים

האם יש מלאכות שאסור לעשות בערב פורים ?

תשובה

שלום וברכה

מותר לעשות מלאכות בערב פורים, וביחס ליום הפורים מצד הדין מותר לעשות מלאכה ביום הפורים, אולם מבואר בפוסקים שבמקום שנהגו שלא לעשות מלאכה ביום הפורים, אסור לעשות מלאכה, ומבואר בפוסקים שעכשיו המנהג הוא שלא לעשות מלאכה, ולכן מצד המנהג אסור לעשות מלאכה ביום הפורים.

ובעניין ליל פורים יש בזה דעות חלוקות אם יש לאסור מלאכה גם בלילה או לא.

כמו כן אדם שגר בעיר שמוקפת חומה מימות יהושע בן נון (ירושלים), יכול לעשות מלאכה ביום י"ד, ומי שגר במקום שאינו מוקף חומה (רוב העולם), יכול לעשות מלאכה ביום ט"ו באדר, ויש נוהגים שלא לעשות מלאכה בשני הימים, וכל אחד ינהג כמנהג מקומו.

ויש לציין שבדבר האבד ובמקום הפסד אפשר להקל ולעשות מלאכה גם ביום הפורים.

מקורות

עיין בשו"ע סימן תרצ"ו ובנו"כ שםץ