שימוש בשבת במטריה שנפתחה לפני שבת

האם מותר לפתוח מטריה בערב שבת בכדי ללכת בה בשבת, אז אין בנית אוהל.?

תשובה

שלום וברכה

אסור ללכת עם מטריה בשבת אפילו אם פתחה מערב שבת.

מקורות

עיין בספר אורחות שבת פרק ט' סעיף ו' ובהערה שם שהביא בשם החזון איש שמטריות שלנו שמחוברים בצירים והם נפתחים בקלות על ידי לחיצת כפתור וכדומה, אין בהם משום איסור עשיית אוהל, אבל מכל מקום חכמים גדרו לא ללכת עם מטריה בשבת גם משום שיש לדון בזה משום איסור תיקון כלי, וגם משום עובדין דחול, ומטעמים אילו אין שום חילוק אם פתחה מערב שבת או בשבת.