הגעלת כלי חדש מנירוסטה

שאל את הרב:

ב"ה
קראתי את התשובה בקשר להגעלת כלי חדש מנירוסטה. נאמר שאין צורך. אך להשלמת כל הדעות אפשר למלא במים ולהרתיח עד גלישה.
שאלתי:האם זה כולל את מכסה הסיר(אותו הסידור בו זמנית)?
וכן,האם כך גם הדין לפסח?
תודה יואל

תשובה

שלום וברכה

אין הבדל בין פסח לכל השנה, ויש לציין שמעיקר הדין אין צורך להגעיל כלים חדשים, אבל מי שרוצה לצאת גם דעת המחמירים יעשה כפי שכתבת, אבל כפי שציינת פעולה זו אינה מועילה רק לסיר ולא למכסה, מכיון שהמים אינם נוגעים במכסה, ולכן מי שרוצה להחמיר ולהגעיל מכסה של כלי חדש, צריך להגעילו במים כמו בהגעלת כלים רגילה.