רופא שיניים שעוקר שן להוריו

שלום
שאלה
התארחתי אצל בני והוא רופא שנים בליל יום חמישי היו לי כאבים קשים בשניים וביום שישי ביקש בני לעקור השן השאלה אם כאן לא הכשלתי את בני בחובל באביו ההחלטה שלו נבעה מכך שבמקום מגורי ירושלים משכו אותי שבוע מיום חמישי בשבוע שעבר כי היית דלקת ונתנו לי אנטביוטיקה ביום רביעי יום קודם היתי אצל רופאה שאמרה צריך לעקור השן אבל לא עוקרים כשיש דלקת ולתומי נסעתי לבני כי נולד לנו נכד והלכנו לברית אאע"ה וביום שישי עקר לי בני השן בבני ברק
מבקש חוות דעתכם אם נהגתי נכון כדי לא להכשיל ולא להכשל
בברכת התורה וחיים טובים לכם

תודה.

תשובה

שלום וברכה

אסור לבן לבצע להוריו פעולה רפואית שמוציאה דם, אבל אם הטיפול הכרחי, ואין אפשרות למצוא רופא אחר שיעשה את הפעולה הנדרשת, יש מתירים לבן לעשות את הפעולה הרפואית אפילו שהיא כרוכה בהוצאת דם, ובמקום צורך ושעת הדחק גדול יש להקל לכל הדעות.

ובמקרה שלך שמדובר בעקירת שן, הפעולה היתה אסורה, מכיון שאין שום בעיה למצוא רופא שיניים אחר שיבצע את העקירה.

מקורות

עיין בגמרא סנהדרין [פד] שנחלקו שם אם מותר לבן לבצע בהוריו פעולה רפואית שמוציאה דם, ולעניין הלכה דעת הרי"ף שאסור אמנם דעת הרמב"ם שאם אין  רופא אחר שיכול לבצע את הפעולה, מותר. ועיין בב"י יו"ד סימן רמ"א סעיף ג' שהביא את הדעות ובשולחן ערוך פסק כדעת הרי"ף שאסור לבן לבצע פעולה רפואית שמוציאה דם, אבל הרמ"א הביא את דברי הרמב"ם שאם אין שם רופא אחר, מותר. ונמצא שלאשכנזים יש להתיר במקום שאין רופא אחר, אבל לספרדים הענין חמור יותר מאחר ומדברי השו"ע נראה שאסור גם כשאין רופא אחר, אמנם עיין בבן איש חי שפסק ג"כ כדעת הרמ"א, ולכן במקום שעת הדחק גדול יש להתיר גם לספרדים.