כיסוי לתפילין של ראש/הנביאה חולדה/ כרוב בלשון הנביא

תהילים, פרק יח פסוק יא:

1)וַיִּרְכַּב עַל-כְּרוּב, וַיָּעֹף; באמת רכב על כרוב?

2)מי הייתה הנביאה חולדה?

3)למה לתפילין של ראש אין מכסה שומר כמו על תפילין של יד?

תשובה:

1. "כרוב" אינו הכרוב מאכל, אלא משל לישות רוחנית, והיינו כמו שנאמר שהאדם נשא על "כנפי דמיונו", כך פעולותיו של ה' יתברך היינו שעושה את פעולותיו על ידי שליחים רוחניים.

2. האיש שהחיה אלישע היה שלום בן יבש בעלה של חולדה הנביאה, ואחר שהחיהו הוליד חנמאל בן שלום.

3. תפילין בין של יד ובין של ראש אינם צריכים כיסוי זה, הטעם שמניחים כיסוי על תפילין של יד הוא מאחר ומשתפשפים בחולצה ובחליפה ובטלית, ועלולים להגיע לידי פגימת פינות ראש התפילין, דבר זה לא קיים בתפילין של ראש שהינן מגולות.

מקורות:

1. ראה רבינו בחיי (בראשית כח יג), רלב"ג (שמואל ב כב יא), מלבי"ם (תהלים יח י).

2. סדר הדורות – חלק ימות עולם – האלף הרביעי – ג' אלפים ק"י.