השם ליאל לבת

שלום רב,
נולדה לנו בת בכורה בתאריך 31.1.2012- ז' בשבט תשע"ב
בחרנו לה את השם- ליאל.
שם משפחתנו הוא לב.
האם השם נכון מבחינת היהדות ותאריך הלידה שלה?

תודה מראש,
אודליה.

תשובה:

הדבר ברור שהשם לא קשור ביהדות לתאריך הלידה, כפי שיש נומרולוגים שמנסים לאחז עינים. אין לזה כל מקור ביהדות !. ניתן לקרוא כל שם טוב – בכל תאריך.

בדבר השם ליאל – אין לנו מושג מהיכן יצא שם ליאל.

עכ"פ שם זה אינו מקובל אצל שומרי התורה, מפני שהוא קצת מראה כאילו הקורא לה אומר "את לי אל", את האל שלנו. וזה לא נכון ח"ו, וגם כפירה ח"ו.  לכן שם זה לא מקובל אצלנו.

בהצלחה.

 אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום.
    השם היהודי של אימי היה יוטע, שם זה לא היה בשימוש. כיום אנו משתמשים בו בתפילות. השם שהיה בשימוש הוא השם "יולנדה, בקיצור- יולי (לא כמו החודש). בזמנו נהוג היה ברומניה לתת שם רישמי- גויי. שאלתי- באיזה שם ניתן כיום להנציח את אימי? שם שיהיה קשור לשמה היהודי, אך יהיה נח לילדה. תודה.

  2. השם המתאים ביותר ליוטא / יולדנה / ויולי, הוא יעל. שם יהודי, ועכשווי, ויש לו גם מזל טוב. (מפני שהוא מתחיל באות הכי קטנה ונגמר באות הכי גדולה, ובנות אלו הם הינן בעלות כח התקדמות חזק, כמבואר בסה"ק).