קרקר שיש בו שומשום, גמר לאכול את הקרקר ונשאר שומשום האם מברך עליו

שלו' כבוד הרב,

אם בירך מזונות על קרקר ובעת האכילה ממנו נפלו הרבה זרעי פשתן וסומסום,
כעת לאחר האכילה הבחין שנאספו זרעים רבים ולא רק כמה אחדים, ורוצה לאכול אותם הזרעים (שאין מעורב בהם מהמזונות כלל)

האם יש לברך עליהם שהכל?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אם לא הפרדת את השומשום בכוונה כדי לאוכלו בלי הקרקר, אלא שאחרי שגמרת את הקרקר נשאר מעט שומשום, לא צריך לברך על השומשום.

מקורות

עיין משנה ברורה סימן קס"ח ס"ק מ"ו, ועיין בספר אורחות רבינו עמוד פ"א