מנכ"ל יהודי במפעל שבבעלות גוי האם הוא חייב במזוזות

שלום וברכה
שאלה
מפעל ערבי בעלים ערביים
ויהודי מנכ"ל המפעל בהיותו ייחודי ובלעדי במקצוע מסויים
האם יכול לקבוע מזוזות בכל המפעל או לחילופין רק במשרדו פסיקתכם וברכות יחולו עליכם .

תשובה

שלום וברכה

מפעל ששייך לגוי אינו חייב במזוזה, גם אם יש שם עובדים יהודים, אולם רשאי לקבוע מזוזה בלא ברכה, אך יעשה זאת רק בחדרו במשרד, ולכשיעזוב את עבודתו במפעל, יטול את המזוזה עמו.

מקורות:

חובת מזוזה חלה על בעל הבית, ומכיון שהבעל הבית גוי, המפעל אינו חייב במזוזה, אף על פי שהמנכ"ל היהודי יושב כל היום במשרד אינו חייב במזוזה, כיון שאין לו שום זכות של בעלות במקום, והבעל הבית יכול להחליף את מקומו כל יום ולומר לו שאינו יכול להיכנס לשם, הרי שאין לו זכויות ממוניות במקום, אולם רשאי לקבוע מזוזה, כיון שאין בזה משום איסור בל תוסיף וכד'.

הצטרף לדיון

תגובה 1