עיסוק בתורה בזמן שעסוק במלאכתו

לפי מיטב הבנתי אם אני מועסק באיזו שהיא עבודה אז אסור לי ללמוד תורה בזמן העבודה כי זה כאילו על חשבון המעסיק. אבל אם אני למשל עובד בתור שומר בלילה ויש לי אישור מהמעסיק ללמוד או למשל נהג משאית אז בזמן הנסיעה המעסיק מרשה לי לשמוע שיעורי תורה למשל. זאת אומרת הכל נעשה באישור המעסיק וגם זה לא גוזל תפוקת העבודה האם במקרה הזה זה מותר?

תשובה

שלום וברכה

במקרה שיש אישור מהמעסיק, וודאי שמותר ללמוד תורה, ולדעת הרבה פוסקים יש גם חובה ללמוד תורה. ועיין בספר נפש החיים שער א' פרק ח' שהאריך בחובת לימוד התורה בכל רגע וכתב מפורש שגם בשעה שאדם עסוק במלאכתו הוא חייב להרהר בדברי תורה. אשריך שזכית ללמוד תורה, שאין מצווה בעולם גדולה ממנה וכל מילה של תורה שאדם לומד הוא מקיים מצווה שאין כמוה.  חזק ואמץ ותתמיד בלימוד התורה בכל רגע שאתה יכול.